ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Ένα Μαγικό Ταξίδι στην Αθλητική Δημοσιογραφία

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360: Ένα Μαγικό Ταξίδι στην Αθλητική Δημοσιογραφία

Επιμέλεια: Χάρης Δημαράς, Καθηγητής Τομέα ΜΜΕ & Ήχου / Δημοσιογράφος

Παρουσία σε γήπεδα εντός και εκτός Ελλάδας, ρεπορτάζ, συνομιλίες με αθλητές, προπονητές και πρωταγωνιστές των αθλητικών συναντήσεων που «καθηλώνουν». Ταξίδια, γνώσεις, γνωριμίες, σημαντικές εμπειρίες που μένουν χαραγμένες ανεξίτηλα στην ψυχή. Είναι βίωμα, είναι ένα επάγγελμα-λειτούργημα που τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει επίπεδο και προσελκύει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον.

Η αθλητική δημοσιογραφία έχει ιδιαίτερη απήχηση και είναι σε διαρκή άνοδο, ωθούμενη από τις αθλητικές επιτυχίες σε ατομικό, αλλά και ομαδικό επίπεδο. Γίνεται ολοένα και περισσότερο αποδεκτό από την ελληνική κοινωνία ότι ο αθλητισμός ως τρόπος ζωής, αλλά και η παρακολούθησή του  προσφέρουν πολλά: Υγεία, ευεξία, καλή διάθεση, ψυχική ανάταση, ομαδικό πνεύμα.

Η αθλητική δημοσιογραφία, η κάλυψη αθλητικών γεγονότων είναι ένα ταξίδι στο οποίο πρέπει να πας προετοιμασμένος. Με τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να μπορέσεις να ανταποκριθείς στις προκλήσεις και να αισθανθείς αντάξιος των προκλήσεων που παρουσιάζονται. Η φοίτηση στο τμήμα αθλητικής δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 παρέχει όλο το «πακέτο» που χρειάζεται ο νέος αθλητικός συντάκτης για να γίνει σωστός επαγγελματίας, να λάβει τις απαραίτητες γνώσεις και να εξειδικευτεί σε έναν χώρο που σημειώνει σημαντική άνθηση. Σου δείχνει τον δρόμο και σε εξοπλίζει με όλα όσα θα χρειαστείς στο ταξίδι που θα έχει πολλές ενδιαφέρουσες στιγμές.

Η αθλητική δημοσιογραφία εκσυγχρονίζεται διαρκώς, οι απαιτήσεις αυξάνονται και ακολουθούν τις ανάγκες της εποχής. Γνώσεις αθλητικής ιστορίας, σωστή έκφραση, διατύπωση ερωτημάτων, περιγραφή αγώνων, χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ορθή ραδιοφωνική και τηλεοπτική παρουσία είναι ορισμένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που οφείλει να κατέχει ένας αθλητικός συντάκτης στη σύγχρονη εποχή. Η φοίτηση στο τμήμα αθλητικής δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 τα παρέχει σε υπερθετικό βαθμό, μαζί με τη δυνατότητα να μπεις στο κλίμα, να γνωρίσεις από κοντά αυτό που φαντάζεσαι και είναι πολύ όμορφο. Σε προετοιμάζει σωστά για ένα μαγικό ταξίδι που δε θα θέλεις να τελειώσει ποτέ.