Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Οι δικοί μας Ήρωες!

Έξι εκπαιδευτικοί – ένας από κάθε πόλη, όπου «χτυπά η καρδιά» του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 – μας μιλούν για το διδακτικό τους έργο!

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών: Οι δικοί μας Ήρωες!
PHOTO GALLERY

Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών έρχεται να μας υπενθυμίσει την σημαντική ευθύνη και τον καθοριστικό ρόλο που κατέχουν οι δάσκαλοι στην κοινωνία μας. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δεν θα μπορούσε να μην τιμά το πολύτιμο έργο τους, παρέχοντας στους εκπαιδευτικούς του τα καλύτερα εφόδια, για την άρτια και ποιοτική εκπαίδευση των σπουδαστών.

Στόχος του Καλύτερου Εκπαιδευτικού Ομίλου της χρονιάς είναι να καταρτίσει και εκπαιδεύσει τους σπουδαστές, δίνοντάς τους όλα τα εχέγγυα που ζητά η σύγχρονη αγορά εργασίας. Οι εκπαιδευτικοί του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είναι ειδικοί στο αντικείμενό τους, με μεγάλη εργασιακή εμπειρία και αγάπη για τη διδασκαλία.

Σήμερα, έξι από αυτούς – ένας από κάθε πόλη, όπου «χτυπά η καρδιά» του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 – μας μιλούν για το διδακτικό τους έργο!

Αγγελική Κολλυροπούλου - Μ.Α., Μ.Β.Α. - Εκπαιδευτικός στον Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας

koliropoulou.jpg

Ως εκπαιδευτικός του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δεν αρέσκομαι στο να αξιοποιώ τη γνώση ως μουσειακή αναφορά, αλλά ως στέρεη βάση, πάνω στην οποία ο σπουδαστής θα χαράξει τη δική του πορεία στο δρόμο της ζωής του πόσο δε, όταν η γνώση καλείται να ανακαλυφθεί βιωματικά από την ίδιο τον σπουδαστή.

Πιστεύω πως o εκπαιδευτικός, με μεράκι, υπομονή και αγάπη τόσο για τα παιδιά όσο και για τη διδακτική πράξη, εκτός από τη μάθηση αυτό καθαυτό, θα πρέπει να είναι και σε θέση να μεταδώσει στους σπουδαστές του κυρίως τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία οι ίδιοι (οι σπουδαστές) θα ανακαλύψουν μόνοι τους τη γνώση.

Μέσα από projects (DELTA ECO-TRAY PROJECT, Κρυπτονόμισμα μία προσέγγιση 360, Οι παράγοντες People και Physical Evidence στην Ε.Τ.Ε., Marketing Plan στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών κ.α.) οι σπουδαστές μας καλούνται να ξεφύγουν από τα όρια της στείρας αποστήθισης, μαθαίνουν να επιζητούν τον διάλογο, να λειτουργούν ομαδικά και συνεργατικά, να καλλιεργούν την κρίση τους και να διαμορφώνουν τον δικό τους τρόπο σκέψης και τη δική τους συνείδηση.

Αποστόλης Τζελέτας - Δημοσιογράφος, Διευθυντής εφημερίδας «Ηπειρωτικός Αγών» - Εκπαιδευτικός Τομέα ΜΜΕ & Ήχου ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων

tzeletas.jpg

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού στο τμήμα Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δεν εξαντλείται στη διδακτική πράξη σε μια αίθουσα. Όλοι οι συνάδελφοι λειτουργούμε ως μέντορες των σπουδαστών, παρέχοντας εαυτούς ως πρότυπα και πρόσωπα αναφοράς. Μέλημά μας, όμως, είναι και να αποκτούν οι σπουδαστές παραστάσεις από το καθημερινό ρεπορτάζ και να νιώθουν τον παλμό των ΜΜΕ. Επισκέψεις σε εφημερίδες, ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, συμμετοχή σε συνεντεύξεις τύπου, παρουσίαση των projects των σπουδαστών σε ΜΜΕ αποτελούν μέρος της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Ιωάννης Λάμπος Οικονομολόγος, Εκπαιδευτής Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Καλαμάτας

lampos.jpg

Ως σκοπό μας θέσαμε την καθοδήγηση των σπουδαστών μας, ώστε να μετατρέψουν την γνώση σε πράξη. Με γνώμονα την καθημερινή τους προσομοίωση σε εργασιακές συνθήκες, τη διεκπεραίωση πραγματικών projects σε συνεργασία με μεγάλες εταιρίες και τη μετάδοση των πιο σύγχρονων τεχνικών εργασίας, καθιστούμε τους σπουδαστές μας άρτια εκπαιδευμένους για μια λαμπρή επαγγελματική σταδιοδρομία! Με αρχές, τον σεβασμό, την επικοινωνία και την αλληλεγγύη, θα φτιάξουμε μαζί το μέλλον.

Φανή Καραγκούνη Διευθύντρια Σπουδών ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ξάνθης – Εκπαιδευτικός Τομέα Ομορφιάς

karagkouni.jpg

Ο τομέας της Ομορφιάς και ειδικότερα η βιομηχανία της αισθητικής στις μέρες μας, παρουσιάζει μια διαρκή κι εκρηκτική εξέλιξη δημιουργώντας συνεχώς νέες ευκαιρίες και προοπτικές. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ακολουθώντας την πορεία αυτή, εξοπλίζει τα εργαστήριά του με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Με την σύμπραξη των καλύτερων εταιρειών στον χώρο της Αισθητική και της Κομμωτικής, αλλά και την τεχνογνωσία και εξαιρετική κατάρτιση των Εκπαιδευτικών οι σπουδαστές μας πέρα από την βασική γνώση εξειδικεύονται σε όλες τις νέες θεραπείες και τάσεις, δίχως κενά και ελλείψεις, πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της αγοράς, να εργαστούν και να ξεχωρίσουν!

Κατερίνα Κοκολογιάννη - Φυσικοθεραπεύτρια – Εκπαιδεύτρια Τομέα Υγείας & Αθλητισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων

kokkologianni.jpg

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 των Χανίων διαθέτει όλα τα μέσα και τους τρόπους ώστε οι εκπαιδευόμενοι να πάρουν τα κατάλληλα εφόδια και τις κατάλληλες γνώσεις πάνω στον τομέα της Υγείας και πιο συγκεκριμένα στον τομέα της Φυσικοθεραπείας. Οι εγκαταστάσεις είναι καινούργιες και πλήρως εξοπλισμένες με τον πιο σύγχρονο φυσικοθεραπευτικό εξοπλισμό πράγμα που έχει την ικανότητα να μετατρέπει το μάθημα σε πραγματική συνεδρία φυσικοθεραπείας.

Επίσης το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων, συνεργάζεται με μια λίστα ανθρώπων (αθλητικές ομάδες, γυμναστήρια, φυσικοθεραπευτήρια, νοσοκομεία κτλ.), οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να βοηθήσουν τούς εκπαιδευόμενους τόσο στην πρακτική τους άσκηση, όσο και στην μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία.

Ιωάννης Λεπίδας – Barista, Coffee Trainer - Εκπαιδευτής Τομέα Τουρισμού ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης

lepidas.png

Στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 είμαστε μία έμπειρη εκπαιδευτική ομάδα, που σε συνδυασμό με την χρήση του πιο σύγχρονου επαγγελματικού εξοπλισμού, παρέχουμε σημαντικά εφόδια στους σπουδαστές μας για την μετέπειτα εξέλιξη τους στον τομέα του τουρισμού. Επιπλέον, με την βοήθεια του Γραφείου Σταδιοδρομίας προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε σε αυτούς, την βέλτιστη επαγγελματική αποκατάσταση και τις πιο ανταγωνιστικές θέσεις εργασίας.

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 δηλώνει υπερήφανος για τον επαγγελματισμό και την ποιότητα διδασκαλίας των εκπαιδευτικών του και τους συγχαίρει για την προσήλωση που δείχνουν στο διδακτικό τους έργο!

«Αυτοί που δίνουν καλή εκπαίδευση στα παιδιά, πρέπει να τιμώνται περισσότερο από εκείνους που τα γέννησαν, γιατί οι γονείς τους έδωσαν μόνο τη ζωή, οι παιδαγωγοί όμως την ικανότητα να ζουν καλά».

Αριστοτέλης