Προστατεύοντας το μωρό σας από την καλοκαιρινή ζέστη!

Προστατεύοντας το μωρό σας από την καλοκαιρινή ζέστη!

Επιμέλεια: Σπουδαστές Τομέα Παιδαγωγικών & Κοινωνικών Υπηρεσιών

Οι καλοκαιρινοί μήνες ενδείκνυνται για υπέροχες βόλτες με το μωράκι σας στη θάλασσα, στο βουνό, στην εξοχή και στο πάρκο! Είναι η τέλεια εποχή για ατελείωτα παιχνίδια και διασκέδαση! Παράλληλα όμως το καλοκαίρι είναι μια εποχή κατά τη διάρκεια της οποίας χρειάζεται να πάρετε ιδιαίτερες προφυλάξεις για την υγεία των μωρών!

Οι σπουδαστές Β. Βρεφονηπιοκόμων συμβουλεύουν για όλα όσα πρέπει να προσέξετε για να ζήσετε ένα αξέχαστο και ασφαλές καλοκαίρι.

  • Αποφύγετε την απευθείας έκθεση στον ήλιο τις θερμές ώρες της ημέρας, δηλαδή από τις 11 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα. Προτιμήστε να πάτε στην παραλία νωρίς το πρωί ή αφού ο ήλιος αρχίσει να πέφτει. Για τις θερμές ώρες επιλέξτε να μείνετε στη δροσιά.
  • Ντύστε το μωρό σας με ανοιχτόχρωμα ελαφριά ρούχα, με προτίμηση στα βαμβακερά που είναι πιο απορροφητικά. Φορέστε του καπελάκι με φαρδύ γείσο για να το προστατέψετε από τον ήλιο.
  • Χρησιμοποιήστε ειδικό αντηλιακό για μωρά, το οποίο πρέπει να ανανεώνετε μετά από κάθε βουτιά στη θάλασσα ή όταν το μωρό ιδρώνει. Για επιπλέον προστασία μπορείτε να προμηθευτείτε τα ειδικά ρουχαλάκια με προστασία από τις ακτίνες UV που θα βρείτε στην αγορά.
  • Κρατήστε το μωρό σας ενυδατωμένο. Προσφέρετε συχνά γάλα ή νερό, εάν έχει συμπληρώσει τους έξι μήνες, ενώ στα μεγαλύτερα μωρά δώστε φρούτα, που προσφέρουν κι αυτά ενυδάτωση στον οργανισμό.
  • Τις ημέρες του καύσωνα κάνετε τους συχνά δροσερά ντους και μείνετε σε δωμάτιο με ανεμιστήρα ή air condition, χωρίς όμως ο αέρας να χτυπάει απευθείας το μωρό.
  • Αποφύγετε γενικώς τις άσκοπες μετακινήσεις και σε καμία περίπτωση μην αφήσετε το μωρό μόνο του στο αυτοκίνητο ούτε για λίγα λεπτά.

Λαμβάνοντας τις παραπάνω προφυλάξεις μπορείτε να απολαύσετε το καλοκαίρι με ασφάλεια, χωρίς να κινδυνεύσετε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τον καύσωνα. Καλές διακοπές!