Κάλεσε μας

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο. 

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Οφέλη

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

6 Μαρτίου: Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού – Όχι άλλα παιδικά δάκρυα

Σκληρός, σωματικός, λεκτικός, ψυχολογικός, μα πάνω από όλα, τραυματικός, ο σχολικός εκφοβισμός αποτελεί ένα από τα πολυπλοκότερα φαινόμενα βίας στα ελληνικά – και όχι μόνο – σχολεία, επηρεάζοντας βαθιά τις παιδικές ψυχές όσων τον βιώνουν. Για τον Αλέξανδρο, τη Δήμητρα, την Ελένη και τον Μιχάλη, το ...

Περισσότερα

Η μπασκετομάνα Θεσσαλονίκη…

Τα παιχνίδια ανάμεσα σε Άρη - ΠΑΟΚ ή ΠΑΟΚ - Άρη αποτελούσαν εκείνες τις δεκαετίες τη μητέρα των μαχών. Όχι μόνο για τους φίλους των δύο ομάδων αλλά για κάθε λάτρη του αθλήματος. Οι αναμετρήσεις των δύο μαγνήτιζαν τα βλέμματα όλου του ελληνικού κοινού, που καθόταν στις τηλεοράσεις τους ή πήγαιναν σε ...

Περισσότερα

Εκπαιδευτική συνεργασία ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και ΜΑΚΒΕΛ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς 2020 και το ιστορικό brand ΜΑΚΒΕΛ ενώνουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη δημιουργία εξειδικευμένων επαγγελματιών στο χώρο της γαστρονομίας. Η χρήση της ιδιαίτερα διευρυμένης γκάμας προϊόντων ΜΑΚΒΕΛ, ενισχύει το πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντας εξειδικευμένη γνώση και...

Περισσότερα

ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 & Πίνδος σε Στρατηγική Εκπαιδευτική Συνεργασία

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 με πρωτοπορία στον τομέα Γαστρονομίας συνάπτει Στρατηγικής σημασίας Συνεργασία με την «Πίνδος». Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων (ΑΠΣΙ), που σήμερα αποτελεί τον ηγέτη της ελληνικής πτηνοτροφίας. Οι σπουδαστές Μαγειρικής θα αξιοποιούν τα υψηλής ποιότητας, ασφάλειας ...

Περισσότερα

Η πανδημία μέσα από τα μάτια ενός πρωταθλητή

Συνολικά 18 Έλληνες Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και Πρωταθλητές καταθέτουν στο Blog του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 τις συνθήκες προετοιμασίας τους, τη σωματική και ψυχολογική τους κατάσταση, ενώ η αθλητική ψυχολόγος Φρόσω Πατσού δίνει στους αθλητές εξειδικευμένες συμβουλές προετοιμασίας! Οι συνθήκες ...

Περισσότερα

Σημαντική Ανακοίνωση περί ολοκλήρωσης Πρακτικής Άσκησης αποφοίτων ΙΕΚ

Σύμφωνα με το άρθρο 48 του νέου νόμου ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4777 που δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2021, 31. Οι καταρτιζόμενοι των Ι.Ε.Κ. οι οποίοι δεν έχουν πραγματοποιήσει την πρακτική άσκηση έως την έναρξη ισχύος του ν. 4763/2020 υποχρεούνται να ολοκληρώ- σουν την πρακτική άσκηση έως το τέλος του ...

Περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Στρατηγική συνεργασία ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και ΖΑΝΑΕ

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος της Χρονιάς και η κορυφαία βιομηχανία τροφίμων βρίσκονται πλέον σε κοινή τροχιά, με στόχο την περαιτέρω εξέλιξη του κλάδου της Γαστρονομίας! Η ΖΑΝΑΕ, με γνώμονα, τη δυναμική ανάπτυξή της, ανανεώνει συνεχώς τα προϊόντα της, ανεβάζοντας συστηματικά τον πήχη της ποιότητας! Αυτή ...

Περισσότερα

ΠΑΟΚ-Προμηθέας 69-76: Μεγαλειώδης νίκη των Πατρινών στην παράταση και τώρα… τελικός!

Στον δεύτερο συνεχόμενο τελικό Κυπέλλου πηγαίνει ο Προμηθέας, ο οποίος «άλωσε» την Πυλαία κόντρα στον ΠΑΟΚ με σκορ 69-76 (κ.δ. 60-60) στην παράταση, σε ένα ματς-θρίλερ! Από τους Πατρινούς, που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, ξεχώρισε ο Τζέριαν Γκραντ, πετυχαίνοντας 24 πόντους ...

Περισσότερα

Στέφανος Διαμαντόπουλος: Η «μαγεία» του πειρατικού ραδιοφώνου υπάρχει και σήμερα - Το μόνο που έχει αλλάξει είναι η ψηφιοποίηση!

Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου σήμερα και όλοι οι ραδιοφωνικοί σταθμοί γιορτάζουν την ελευθερία της έκφρασης! Υπό το πρίσμα αυτής της Παγκόσμιας Ημέρας Ραδιοφώνου ο ιδρυτής και συνιδιοκτήτης του Ομίλου Ράδιο Θεσσαλονίκη, δημοσιογράφος και ραδιοφωνικός παραγωγός Στέφανος Διαμαντόπουλος μιλά στο blog του...

Περισσότερα