Κάλεσε μας

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο. 

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Σεμινάριο / Καριέρα στον Τουρισμό και διαχείριση συναισθημάτων

Σε ένα συνεχώς και απαιτητικότερο περιβάλλον εργασίας ένας υψηλός δείκτης νοημοσύνης (IQ) σε συνδυασμό με την κατάλληλη επαγγελματική κατάρτιση και εξειδίκευση συντείνουν στην εισαγωγή κάποιου στο χώρο εργασίας που επιθυμεί, αλλά δεν αποτελούν ωστόσο τα  μοναδικά στοιχεία για μια επιτυχημένη ...

Περισσότερα

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων στο Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής

Οι σπουδαστές του τμήματος Πληροφορικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων επισκέφτηκαν το Ελληνικό Μουσείο Πληροφορικής καθώς και το GAMEATHLON WINTER 2020.Στο Μουσείο Πληροφορικής είχαν την δυνατότητα να δουν την τεχνολογική εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστών καθώς και αύτη των προγραμμάτων που ...

Περισσότερα

Οι σπουδαστές προπονητικής στο Sports Lab by Valisis Kaltsis στα Ιωάννινα

Οι σπουδαστές της ειδικότητας Προπονητής Αθλημάτων επισκέφτηκαν το πρότυπο εργομετρικό κέντρο Sports Lab by Valisis Kaltsis στα Ιωάννινα. Το Sports Lab έχει άμεση συνεργασία με τους καθηγητές και τους σπουδαστές του τμήματος προπονητικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, εμβαθύνοντας στην επιστημονική υποστήριξη ...

Περισσότερα

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το "Accelerate your career" στα Ιωάννινα

Το workshop “Accelerate Your Career” είχε στόχο να δώσει τα κατάλληλα εφόδια στους μελλοντικούς επαγγελματίες του τομέα Γαστρονομίας και του τομέα Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων και την προετοιμασία τους για την Ημέρα Καριέρας Τουρισμού. Οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ...

Περισσότερα

Μέλισσα / Ένας σημαντικός σύμμαχος για τον άνθρωπο

Οι σπουδαστές του Τομέα Γαστρονομίας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για το ρόλο της μέλισσας στη διατήρηση της χλωρίδας και κατ’ επέκταση της πανίδας καθώς και το πόσο σημαντική είναι η ύπαρξή της για τον άνθρωπο. Ο απόφοιτος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Ιωαννίνων και μελισσοκόμος, Σπυρίδων Χρήστος, ανέλυσε με ...

Περισσότερα

Σεμινάριο παραδοσιακού ξυρίσματος με φαλτσέτα και περιποίηση στο μούσι

Το κλασσικό είναι πάντα στη μόδα. Γι΄αυτό και το παραδοσιακό ξύρισμα ήταν και παραμένει μια απόλαυση για τον άνδρα, που κάθε σύγχρονος κομμωτής και barber πρέπει να είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες του. Καλεσμένος του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Καλαμάτας για να μυήσει τους σπουδαστές κομμωτικής ...

Περισσότερα

Ο τομέας Μόδας & Ομορφιάς συνάντησε τον Expert Ποδολόγο Μάκη Σετραφειμίδη

Ένα ιδιαίτερο σεμινάριο Ποδολογίας πραγματοποιήθηκε από τον τομέα Μόδας & Ομορφιάς στην Θεσσαλονίκη, με εισηγητή τον Expert Ποδολόγο Μάκη Σετραφειμίδη. Οι σπουδάστριες έθεσαν τα ερωτήματά τους πάνω σε δύσκολα περιστατικά που αφορούν στην φροντίδα των κάτω άκρων κι ...

Περισσότερα

‘’Business Relatioship Coaching Workshop’’ από τον Life & Relationship Coach Νικόλα Ουρανό

Ένα άκρως διαδραστικό workshop πραγματοποιήθηκε από τον γνωστό life & relationship coach Νικόλα Ουρανό, No1 bestselling συγγραφέα των βιβλίων "Αγάπη Τώρα", "Ευ Ζην Τώρα" και "Ξαφνικά Τώρα", για τους σπουδαστές που παρακολουθούν την Βρετανική ...

Περισσότερα

Η EuroChem Αgro A.E. στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

Η EuroChem Agro GmbH αποτελεί μέρος του ομίλου EuroChem Group και έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές αζωτούχων και φωσφορικών λιπασμάτων.Στις φωτογραφίες βλέπουμε σπουδαστές του τομέα Αγροτικής Κατάρτισης να ενημερώνονται από τον κύριο Χαράλαμπο Σταύρου, γεωπόνο και Technical Advisor της...

Περισσότερα