Κάλεσε μας

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο. 

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

  • 2.500 € / έτος
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.
Οφέλη

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Επισκευθήκαμε το Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "ΔΙAΠΛΑΣΗ" και εντυπωσιαστήκαμε από τις εγκαταστάσεις και τις σύγχρονες μορφές αποκατάστασης!

Στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "ΔΙAΠΛΑΣΗ" βρέθηκε το τμήμα Βοηθών Φυσικοθεραπείας και το τμήμα Στελεχών Διατροφής και Διαιτολογίας  του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Καλαμάτας Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Πρότυπο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας "ΔΙAΠΛΑΣΗ", πραγματοποίησε το τμήμα Βοηθών ...

Περισσότερα

Ειδικό MasterClass με εισηγητή τον βραβευμένο Pastry Chef Ναλμπαντίδη Ευστράτιο!

Ένα ειδικό MasterClass θα λάβει μέρος την Τρίτη 17/12, στον τομέα Γαστρονομίας της σχολής μας.  Ο βραβευμένος Pastry Chef Ναλμπαντίδης Ευστράτιος, Technician στην εταιρία Paraxenes Yles και συνεργαζόμενος με μεγάλα ξενοδοχεία, θα μας παρουσιάσει πρωτοποριακές τεχνικές με έμφαση στην πρώτη ύλη ...

Περισσότερα

Ο Διευθυντής Σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, Χρήστος Κιούσης σε Χανιά, Πάτρα και Καλαμάτα!

Είμαστε στην ευχάριστη θέση την Παρασκευή στα Χανιά, τη Δευτέρα στην Πάτρα και την Τρίτη στην Καλαμάτα να φιλοξενήσουμε τον διευθυντή σπουδών των σχολών μας κ. Χρήστο Κιούση.. Ο κ. Κιούσης θα μας παρουσιάσει τα οφέλη και τις προοπτικές των προγραμμάτων σπουδών του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 και παράλληλα θα ...

Περισσότερα

Τι είναι το bitcoin;

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αυγερινόπουλος, Σπουδαστής Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας Με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 και την έλλειψη εμπιστοσύνης προς τις μεγάλες τράπεζες, δημιουργήθηκε η ανάγκη για ένα συνάλλαγμα το οποίο δεν θα ελέγχεται από καμιά κεντρική αρχή, όπως μια ...

Περισσότερα

Kids Xmas Celebration - Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στον κόσμο!

Ένα ταξίδι στον πανέμορφο κόσμο των Χριστουγέννων θα ζήσουν κυρίως οι μικροί, αλλά και οι μεγάλοι που θα επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 17.15. Μια γιορτή αφιερωμένη στα παιδιά των εργαζομένων του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας που θα τα ...

Περισσότερα

Σεμινάριο / Κλασικό ανδρικό κούρεμα, περιποίηση γενειάδας και κλασικό γυναικείο κούρεμα

Μπορεί το μοντέρνο να έχι κερδίσει έδαφος, αλλά οι κλασικές τάσεις παραμένουν all time classic. Και φέτος το παρατηρούμε και σε όλο το styling: Ρούχα, παπούτσια, κούρεμα, χτένισμα.Οι κλασικές γραμμές και ύφος στα ανδρικά και γυναικεία κουρέματα θα είναι το θέμα του σεμιναρίου που θα παρακολουθήσουν ...

Περισσότερα

IEK ΔΕΛΤΑ 360 & FRIESLANDCAMPINA αναπτύσσουν την τεχνογνωσία μας!

Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 & η ηγέτιδα εταιρεία στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων FRIESLANDCAMPINA HELLAS, διοργάνωσαν σεμινάριο για τους σπουδαστές  του τομέα Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας. Η θεματική του σεμιναρίου αφορούσε τις ...

Περισσότερα

"Change Makers": Το 1ο Συνέδριο της Vogue Greece

Επιμέλεια: Παρασκευή Αθανασοπούλου, Φιλόλογος, Συγγραφέας  - Εκπαιδεύτρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας Οι σπουδαστές των Τμημάτων Σχεδίου Μόδας, Φωτογραφίας και Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας παρακολούθησαν το πρώτο Συνέδριο “Change Makers” της Vogue Greece και της Καθημερινής, με ...

Περισσότερα

Συνέντευξη Τύπου / Γιώργος Μπαντής

Σε σπουδαστές Δημοσιογραφίας, Αθλητικής Δημοσιογραφίας και Προπονητικής θα μιλήσει ο Πρόεδρος Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβόμενων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Γιώργος Μπαντής., την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα 13 του κεντρικού κτιρίου, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 ...

Περισσότερα