
Γαστρονομία
Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής
Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο.
Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.
VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΦΕΛΗ
Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!
8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰
- Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
- Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
- Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
- Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
- Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σας και δίνει επιπλέον εφόδια.
- Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
- Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
- Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.
Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:
- Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
- Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
- Ξενοδοχειακές μονάδες
- Εστιατόρια
- Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
- Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
- Εταιρείες catering
- Κρουαζιερόπλοια
- Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
- Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
- Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.
Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:
- Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
- Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
- Αίθουσα εστιατορικής
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
- Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.
Παρουσίαση μαθημάτων
- Αρτοποιητική Τέχνη
- Ζαχαροπλαστική Τέχνη
- Αρχές Οικονομικής
- Γαλλικά
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Υγιεινή & Ασφάλεια
- Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Διαιτητική
- Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
- Αγγλικά
- Πρακτική Άσκηση
Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360⁰, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής ΤΟΥ ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360
-
Welcome Event Γαστρονομίας & Τουρισμού
-
360 Seminar: Εισαγωγή στη σοκολάτα
-
360 Seminar: Μέλι! Το κορυφαίο προϊόν της Ελληνικής Φύσης. Μοναδικές συνταγές με μέλι Κυψέλη
-
Υποδεχόμαστε μαθητές Erasmus στις εγκαταστάσεις μας στο Βόλο!
-
360 Seminar: Petits Gateaux
-
Επάξια εκπροσώπηση του τομέα Γαστρονομίας με διακρίσεις στον διαγωνισμό «Η τάρτα με άρωμα Κρήτης»!