Κάλεσε μας

Σπουδές Αρτοποιίας & Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Επίσημος Τίτλος:

Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής

Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο. 

Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360 εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.

Οφέλη

Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!

8 Λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360

  1. Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας
  2. Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού
  3. Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
  4. Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση
  5. Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
  6. Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας
  7. Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του
Επαγγελματική Αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.

Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.

Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:

  • Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
  • Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
  • Ξενοδοχειακές μονάδες
  • Εστιατόρια
  • Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
  • Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
  • Εταιρείες catering
  • Κρουαζιερόπλοια
  • Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
  • Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
  • Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Εργαστήρια

Στα σύγχρονα εργαστήρια του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στη ζαχαροπλαστική και την αρτοποιία, εκτελώντας ο καθένας τη δική του συνταγή υπό την εποπτεία έμπειρων καθηγητών.

Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων:

  • Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
  • Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
  • Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
  • Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
  • Αίθουσα εστιατορικής
  • Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
  • Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
Μαθήματα

Τη διδασκαλία επιμελούνται επιλεγμένοι, έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι μεταδίδουν στους σπουδαστές τις γνώσεις, τις τεχνικές, αλλά και την αγάπη τους για το επάγγελμα.

Παρουσίαση μαθημάτων

  • Αρτοποιητική Τέχνη
  • Ζαχαροπλαστική Τέχνη
  • Αρχές Οικονομικής
  • Γαλλικά
  • Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
  • Έλεγχος Εμπορευμάτων
  • Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
  • Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
  • Υγιεινή & Ασφάλεια
  • Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
  • Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
  • Διαιτητική
  • Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
  • Αγγλικά
  • Πρακτική Άσκηση

Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.

Νέα

Σημαντική ανακοίνωση: Άλλαξε το πρόγραμμα εξετάσεων Πιστοποίησης αποφοίτων ΙΕΚ και ΣΕΚ

Αγαπητοί Υποψήφιοι,Εν όψει της έναρξης των εξετάσεων πιστοποίησης, μπορείτε να ενημερωθείτε ακολούθως για: 1. Το τροποποιημένο Πρόγραμμα της Α’ φάσης των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020, πατώντας εδώ 2. Τις διευθύνσεις των Εξεταστικών ...

Περισσότερα

«Μια αγκαλιά αρκεί ...»

Ο εθελοντισμός είναι μια δραστηριότητα η οποία βασίζεται στην αυτόβουλη συμμετοχή του ενεργού πολίτη και σκοπός της είναι η παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο χωρίς κίνητρο την υλική ανταμοιβή ή κάποιο άλλο αντάλλαγμα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό τον τομέα και είναι μέρος της ζωής τους ...

Περισσότερα

Ο καλύτερος head chef των Jamie's Italian στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας!

Ο Πατρινός chef που διαπρέπει στο εξωτερικό, βρέθηκε στα σύγχρονα εργαστήρια της μαγειρικής και παρουσίασε δύο εκρηκτικές συνταγές στους σπουδαστές γαστρονομίας που τις έβαλαν ήδη στις σημειώσεις τους για να πειραματιστούν τους θερινούς μήνες στις δικές τους κουζίνες. Ο κ. Κοντογιαννάτος φέρει τον ...

Περισσότερα

Απόφοιτοι του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στο «τιμόνι» του 1ου e-sports tournament

Δύο απόφοιτοι του τμήματος Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 σταδιοδρομούν επαγγελματικά στον χώρο της ενημέρωσης και προ ημερών παρουσίασαν με απόλυτη επιτυχία το 1ο e-sports tournament της γνωστής αθλητικής ενημερωτικής ιστοσελίδας Metrosport.gr. Οι Δημήτρης Καλαϊτζής και Χάρης ...

Περισσότερα

Πρωτοποριακό εκπαιδευτικό εστιατόριο “Senses of Taste” από το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360!

 Το πρότυπο εκπαιδευτικό εστιατόριο “Senses of Taste” εγκαινιάστηκε πρόσφατα με μία λιτή τελετή, παρουσία και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, κυρίου Κωνσταντίνου Ζέρβα, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα κατά της διάδοσης του covid-19. Την κορδέλα έκοψε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΕΚ ...

Περισσότερα

Η ιστορία μιας απρόσμενης συνάντησης…

Η Χριστίνα. Δεν μιλάει καθαρά, δεν έχει ειρμό, το μυαλό της σουρωτήρι, αδειάζει και γεμίζει, θυμάται και ξεχνάει, διάτρητη ζωή, τρύπιο φόρεμα, στα άλουστα μαλλιά της μια φινετσάτη στέκα, έτσι για το ονόρε και την φιλαρέσκεια. Η Χριστίνα. Με τσακισμένες τις φωνητικές χορδές (κάτι πήγε λάθος στο ...

Περισσότερα

IEK Delta 360 going Hyper!

Οι τέσσερις σπουδαστές συνεργάστηκαν με την εκπαιδευτή του τομέα Πληροφορικής, Ειρήνη Ιωαννίδου, για να δημιουργήσουν, από το μηδέν, το πρώτο τους πραγματικό πρωτότυπο ηλεκτρονικού παιχνιδιού με όνομα “Nature’s Revenge”.  Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο χαρακτήρας (μητέρα φύση) να γκρεμίσει τις ...

Περισσότερα

Εξετάσεις Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ., 2020

Αγαπητοί Υποψήφιοι, Οι φετινές Εξετάσεις Πιστοποίησης διεξάγονται κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες. Πρωταρχικό μέλημά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας. Σε κάθε περίπτωση, υιοθετούμε πλήρως τις οδηγίες και τις συστάσεις των αρμόδιων φορέων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς, υποψήφιοι και ...

Περισσότερα

Εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης απόφοιτων ΙΕΚ και ΣΕΚ - Πρόγραμμα εξετάσεων

Ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού ανακοινώνει την έναρξη των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Αποφοίτων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Ε.Κ.) 2020. Έχοντας ως κύριο μέλημα την ...

Περισσότερα