Γαστρονομία
Τεχνικός Αρτοποιός - Ζαχαροπλαστικής
Ο αρτοποιός - ζαχαροπλάστης έχει μετατραπεί σε σύγχρονο επαγγελματία, που χαρακτηρίζεται από φαντασία, ακρίβεια, δημιουργικότητα και διάθεση για πειραματισμό. Μια μικρή παραλλαγή σε μια κλασική συνταγή είναι αρκετή για να τη μεταμορφώσει σε κάτι εντελώς νέο.
Οι πρωτότυπες ιδέες των νέων αρτοζαχαροπλαστών έχουν δημιουργήσει μια τεράστια ποικιλία παρασκευασμάτων από αλεύρι ή από ζάχαρη, που καλύπτει κάθε γούστο. Παράλληλα, εφαρμόζοντας σύγχρονες τεχνικές food styling τονίζουν κατάλληλα τις δημιουργίες, δίνοντας τους εξαιρετική εμφάνιση. Συνολικά, το IEK ΔΕΛΤΑ 360⁰ εξασφαλίζει στους σπουδαστές την εξειδίκευση και εμπειρία που χρειάζονται για να ετοιμάζουν ελκυστικά προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, με ξεχωριστή γεύση αλλά και με τη σωστή θρεπτική αξία.
Fast ForWork In Tourism
Μέσω του προγράμματος κατάρτισης Fast ForWork in Tourism, η 1η Σχολή Γαστρονομίας και η κορυφαία αλυσίδα ξενοδοχείων στην Ελλάδα GRECOTEL επιδιώκουν να ανοίξουν νέους ορίζοντες για τους μελλοντικούς επαγγελματίες στους κλάδους της Γαστρονομίας, του Τουρισμού και της Ομορφιάς - Ευεξίας. Οι σπουδαστές εξασφαλίζουν άμεση ένταξη ως επαγγελματίας στα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου με ειδικά προνόμια και bonus.
VIDEO ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΟΦΕΛΗ
Ακολουθώντας μια καριέρα που οδηγεί σε ιδιαίτερα υψηλούς μισθούς!
Οι λόγοι για να σπουδάσετε Αρτοζαχαροπλαστική στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰
- Βγαίνετε στην αγορά εργασίας κατέχοντας αναγνωρισμένο πτυχίο από τη σχολή που καθιέρωσε τα επισιτιστικά επαγγέλματα το 1998 στο Υπουργείο Παιδείας.
- Η ΔΕΛΤΑ 360 εγκαινίασε το πρόγραμμα κατάρτισης Fast ForWork In Tourism σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο GRECOTEL, μέσω του οποίου εξασφαλίζετε άμεση ένταξη ως επαγγελματίας στα πολυτελή ξενοδοχεία του ομίλου με ειδικά προνόμια και bonus.
- Διδάσκεστε Αρτοζαχαροπλαστική στις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις καλύτερες του εξωτερικού.
- Μαθαίνετε τη συναρπαστική τέχνη της Ζαχαροπλαστικής από τους πλέον έμπειρους και καταξιωμένους Pastry Chef του χώρου
- Αποκτάτε το ανώτερο πτυχίο στο επάγγελμα της Αρτοζαχαροπλαστικής στην Ελλάδα, που σας οδηγεί σε θέσεις εργασίας με ιδιαίτερα υψηλές απολαβές και ταυτόχρονα σας επιτρέπει να ανοίξετε τη δική σας προσωπική επιχείρηση.
- Παράλληλα με τις σπουδές σας, έχετε δυνατότητα να αποκτήσετε τον Διεθνή Πιστοποιημένο τίτλο TQ UK που μεγιστοποιεί την αξία των γνώσεών σας και δίνει επιπλέον εφόδια.
- Αποκτάτε πολύτιμες διασυνδέσεις με τα γνωστότερα ζαχαροπλαστεία και τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ελλάδας, μέσω πρακτικής
- Έχετε τη δυνατότητα επιπλέον φοίτησης και σε τρίτο έτος εξειδίκευσης του τομέα της Αρτοποιίας – Ζαχαροπλαστικής που αφορά σε σύγχρονες Τεχνικές Ζαχαροπλαστικής και Σύγχρονες Τεχνικές Αρτοποιίας», όπως απαιτεί η σύγχρονη αγορά εργασίας.
- Σύμφωνα με ποιοτική έρευνα της MRB Hellas το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ είναι ο εκπαιδευτικός οργανισμός που κερδίζει την εμπιστοσύνη γονιών & παιδιών και πραγματοποιεί τις υποσχέσεις του, παρέχοντας υψηλή ποιότητα σπουδών.
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Οι απόφοιτοι Τεχνικοί Αρτοποιοί - Ζαχαροπλάστες μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, στη δική τους επιχείρηση ή να ξεκινήσουν την καριέρα τους στις κουζίνες μεγάλων αρτοζαχαροπλαστείων και ξενοδοχείων.
Το πρώτο βήμα για μια επιτυχημένη καριέρα ξεκινά μέσω του εξειδικευμένου Γραφείου Σταδιοδρομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ σε κάθε πόλη, το οποίο εξασφαλίζει αμειβόμενη πρακτική άσκηση σε 5άστερα ξενοδοχεία της χώρας για όλους τους σπουδαστές.
Ο Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής μπορεί να εργαστεί σε:
- Εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής- Αρτοποιίας
- Ζαχαροπλαστεία-αρτοποιεία
- Ξενοδοχειακές μονάδες
- Εστιατόρια
- Εταιρείες πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής
- Βιομηχανίες τυποποιημένων προϊόντων ζαχαροπλαστικής
- Εταιρείες catering
- Κρουαζιερόπλοια
- Δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα
- Βιομηχανίες τροφίμων & ποτών
- Προσωπικές επιχειρήσεις ως ιδιοκτήτης / ελεύθερος επαγγελματίας
Μάθετε περισσότερα για το πρόγραμμα κατάρτισης Fast ForWork In Tourism σε συνεργασία με τον κορυφαίο όμιλο GRECOTEL
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Για τις ανάγκες των μαθημάτων το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360⁰ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή, με εξοπλισμό πολύ πέρα των τυπικών απαιτήσεων
- Κουζίνες - Μαγειρεία επαγγελματικών προδιαγραφών με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, όπως φούρνοι steamer και επαγωγικές εστίες
- Σύγχρονα εργαστήρια Ζαχαροπλαστικής και Αρτοποιίας
- Κουζίνα επιδείξεων με high end εξοπλισμό των εταιριών Miele και Kenwood και επένδυση από Corian
- Πρότυπο εργαστήριο τεμαχισμού κρεάτων
- Αίθουσα εστιατορικής
- Σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας
- Εργαστήριο Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής / Αρτοποιίας με τον αντίστοιχο εξοπλισμό Vaccum, Roner, Thermomix, Pacojet, Blastchiller
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τη διδασκαλία έχουν αναλάβει έμπειροι και καταξιωμένοι επαγγελματίες του κλάδου, με προσωπικές διακρίσεις.
- Αρτοποιητική Τέχνη
- Ζαχαροπλαστική Τέχνη
- Αρχές Οικονομικής
- Γαλλικά
- Τεχνικές Εγκαταστάσεις - Εξοπλισμός
- Έλεγχος Εμπορευμάτων
- Πρώτες Ύλες & Προϊόντα Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής
- Πρακτική Εφαρμογή στην Ειδικότητα
- Υγιεινή & Ασφάλεια
- Στοιχεία Συστημάτων Διαχείρισης της Ποιότητας - HACCP
- Κοστολόγιο Παρασκευασμάτων
- Διαιτητική
- Αρχές Νομοθεσίας Τροφίμων - Επαγγέλματος
- Αγγλικά
- Πρακτική Άσκηση
Τα μαθήματα ενισχύονται με εξειδικευμένη σύγχρονη βιβλιογραφία του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΔΕΛΤΑ 360⁰, την οποία έχει συγγράψει και επιμεληθεί το διδακτικό προσωπικό μας.
ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
-
360 Seminar: Κατεψυγμένα προϊόντα στον τουριστικό κλάδο
-
360 Seminar: Δημιουργικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά
-
360 Seminar: Προφίλ καταστημάτων και διαχείριση κρίσεων
-
Combo σεμινάριο για Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες
-
Διακρίσεις σπουδαστών της ΔΕΛΤΑ 360 Χανίων σε γαστρονομικό διαγωνισμό
-
Επίσκεψη παιδιών του Παιδικού Χωριού SOS στην Πάτρα