white_logo close
white_logo close
360o

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

big_circle
Εκπαιδευτικό σεμινάριο με την EURICE στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας

Share it

Εκπαιδευτικό σεμινάριο με την EURICE στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας

Με γνώμονα την επαγγελματική κατάρτιση αλλά και εξειδίκευση, ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Ενέργειες Ενημέρωσης και Προώθησης της βιώσιμης παραγωγής ρυζιού στην Ελλάδα και την Ισπανία» και σε συνεργασία με την εταιρία Chef Stories, διοργάνωσε εκπαιδευτικό σεμινάριο για τους σπουδαστές του τομέα.

Οι σπουδαστές της Μαγειρικής και της Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής, παρακολούθησαν το πρόγραμμα με τον τίτλο EU RICE, που υλοποιείται από την Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Θεσσαλονίκης (ΕΑΣΘ), σε συνεργασία Consejo Regulador de la DOP Arroz de Valencia (Ρυθμιστική Αρχή του ρυζιού ΠΟΠ στη Βαλένθια).

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, οι καταρτιζόμενοι ενημερώθηκαν για τη συμβολή της καλλιέργειας του ρυζιού, στη διατήρηση των υγροβιότοπων, την αξιοποίηση των άφθονων υδάτινων πόρων, τη διατήρηση της βιωσιμότητας των εδαφών και γενικά στην οικολογική ισορροπία, αλλά και στην κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη των περιοχών καλλιέργειας και παραγωγής του. Επιπλέον, ενημερώθηκαν αναφορικά με την παραγωγή του ρυζιού στην Ευρώπη, καθώς και για την υψηλή διατροφική του αξία.

Η Rice Chef Ambassador του προγράμματος στην Ελλάδα, κα. Ντίνα Νικολάου και οι καταξιωμένοι Chef Instructors του IEK ΔΕΛΤΑ 360 Πάτρας, Χάρης Αξιώτης και Δημήτρης Καρατζαφέρης, μαγείρεψαν ζωντανά τρεις μοναδικές συνταγές, που οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν: Gratin ρυζιού με κοτόπουλο, παραδοσιακό Γαμοπίλαφο και Cake ρυζιού με ξερά σύκα.

Ένα θεαματικό αποτέλεσμα που ενθουσίασε τους σπουδαστές, ενώ δόθηκε η ευκαιρία να συζητηθεί η εξαιρετική γεύση και συμπεριφορά του ελληνικού ευρωπαϊκού μεσόσπερμου ρυζιού στη μαγειρική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Line 2 Copy 4 circle2
circle2

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ