Κάλεσε μας

Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας

Σύγχρονες Τεχνικές Γαστρονομίας

Δίδακτρα

  • 1.800 €
  • Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το διακανονισμό των διδάκτρων σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη γαστρονομία.

Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή γαστρονομία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων.

Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.

Θεματικές Ενότητες

  • Γνωριμία με τις σύγχρονες τεχνικές γαστρονομίας
  • Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
  • Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
  • Ζελατινοποιήσεις - Espuma
  • Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
  • Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
  • Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
  • Ξηρός πάγος – instant ice creams
  • Degustation menu
  • Restaurant desserts
  • Food styling
  • Photo shooting, editorial & social media
  • Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Vacuum
  • Pacojet
  • Thermomixer
  • Roner
  • Smokers
  • Blastchillers
  • Ice cream makers

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
pamporis-photo.jpg

Δημήτρης Παμπόρης / Executive Chef, Ekies All Senses Resort

Ένας chef που όλοι σέβονται, τόσο για τα μαγειρικά του προσόντα όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Είναι βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο γαστρονομίας "Χρυσός Σκούφος" από το Αθηνόραμα και με βραβεία FNL και ήταν ο πρώτος Έλληνας chef που ταξίδεψε στην Αυστρία μετά από την πρόσκληση του εστιατόριου Ikarus στο Σάλτσμπουργκ βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, το οποίο κάθε μήνα έχει και έναν καλεσμένο chef.

O Δημήτρης Παμπόρης εργάσθηκε δίπλα στον φημισμένο chef Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill, στο εστιατόριο Apocalypsis του Patmos Aktis και τώρα τον συναντάμε στο Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική, όπου δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη γεύση, καθώς και στο νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης “The Aficionados“.




pateikas-photo.jpg

Ιωάννης Πατέικας / Chef de cuisine, Ekies All Senses Resort


Ένας νέος ταλαντούχος chef, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2003. Σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα, και εργαζόμενος σε πολλά γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Apocalypsis του Patmos Aktis, τώρα συνεχίζει στο πλευρό του κ.Παμπόρη ως Chef de cuisine στο Ekies All Senses Resort.







ligdas-photo.jpg

Κίμων Λίγδας, Executive Chef 

Ο Κίμων Λίγδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Ιωάννινων. H πρώτη του επαφή με την κουζίνα ήταν στα 16 χρόνια, όταν εργάστηκε σε τοπικό εστιατόριο χωρίς γνώσεις, μα με εμφανή την αγάπη του για την κουζίνα! Αυτό ήταν και το πρώτο έναυσμα που τον κινητοποίησε για να στραφεί προς την Μαγειρική.

Στα 20 του μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές μαγειρικής. Διέμεινε εκεί σχεδόν 10 χρόνια όπου και εργάστηκε στην Αίγλη Ζαπείου, στο Πεντελικόν, στην Οινότρια γη Κώστα Λαζαρίδη. Παράλληλα συνεργαζόταν 4 χρόνια με την ομάδα της ΑΕΚ, μαγειρεύοντας για τους ποδοσφαιριστές - μέσα από τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό με την ομάδα, γεννήθηκε η επιθυμία να εργαστεί και στο εξωτερικό. Έκτοτε έφυγε για Βρυξέλλες όπου διέμεινε για 3 χρόνια και εργάστηκε στο Hilton (1 αστερι Michelin), στο Le chalet de la foret (2 αστέρια Michelin) και στο Rouge tomate (1 αστερι Μichelin).

Μετά από τρία χρόνια επέτρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο Aristi mountain resort. Το 2014 ξεκίνησε η συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας κατακτήθηκε το δεύτερο παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό της deliverance!

Το 2016 εργάστηκε στο 2ΜΑΖΙ των Αθηνών, στο Clap ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Concealing Εlakati στην Ρόδο και στο Porto Karras στο clap by the sea (Χαλκιδική).

Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων.

Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.

Θεματικές Ενότητες

  • Γνωριμία με τις σύγχρονες τεχνικές γαστρονομίας
  • Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
  • Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
  • Ζελατινοποιήσεις - Espuma
  • Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
  • Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
  • Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
  • Ξηρός πάγος – instant ice creams
  • Degustation menu
  • Restaurant desserts
  • Food styling
  • Photo shooting, editorial & social media
  • Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:

  • Vacuum
  • Pacojet
  • Thermomixer
  • Roner
  • Smokers
  • Blastchillers
  • Ice cream makers

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ και απευθύνεται σε:

  • Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
  • Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
  • Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
pamporis-photo.jpg

Δημήτρης Παμπόρης / Executive Chef, Ekies All Senses Resort

Ένας chef που όλοι σέβονται, τόσο για τα μαγειρικά του προσόντα όσο και για τον εξαίρετο χαρακτήρα του. Είναι βραβευμένος πολλάκις με το βραβείο γαστρονομίας "Χρυσός Σκούφος" από το Αθηνόραμα και με βραβεία FNL και ήταν ο πρώτος Έλληνας chef που ταξίδεψε στην Αυστρία μετά από την πρόσκληση του εστιατόριου Ikarus στο Σάλτσμπουργκ βραβευμένο με 2 αστέρια Michelin, το οποίο κάθε μήνα έχει και έναν καλεσμένο chef.

O Δημήτρης Παμπόρης εργάσθηκε δίπλα στον φημισμένο chef Marc Haeberlin και το βραβευμένο με τρία αστέρια Michelin εστιατόριο του Auberge de l’Ill, στο εστιατόριο Apocalypsis του Patmos Aktis και τώρα τον συναντάμε στο Ekies All Senses Resort στη Χαλκιδική, όπου δημιουργεί ευφάνταστα πιάτα αναδεικνύοντας την ποιότητα και τη γεύση, καθώς και στο νέο εστιατόριο της Θεσσαλονίκης “The Aficionados“.




pateikas-photo.jpg

Ιωάννης Πατέικας / Chef de cuisine, Ekies All Senses Resort


Ένας νέος ταλαντούχος chef, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του το 2003. Σπούδασε τη μαγειρική τέχνη στην Ελλάδα, και εργαζόμενος σε πολλά γνωστά ξενοδοχεία και εστιατόρια όπως το Apocalypsis του Patmos Aktis, τώρα συνεχίζει στο πλευρό του κ.Παμπόρη ως Chef de cuisine στο Ekies All Senses Resort.







ligdas-photo.jpg

Κίμων Λίγδας, Executive Chef 

Ο Κίμων Λίγδας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη των Ιωάννινων. H πρώτη του επαφή με την κουζίνα ήταν στα 16 χρόνια, όταν εργάστηκε σε τοπικό εστιατόριο χωρίς γνώσεις, μα με εμφανή την αγάπη του για την κουζίνα! Αυτό ήταν και το πρώτο έναυσμα που τον κινητοποίησε για να στραφεί προς την Μαγειρική.

Στα 20 του μετακόμισε στην Αθήνα για σπουδές μαγειρικής. Διέμεινε εκεί σχεδόν 10 χρόνια όπου και εργάστηκε στην Αίγλη Ζαπείου, στο Πεντελικόν, στην Οινότρια γη Κώστα Λαζαρίδη. Παράλληλα συνεργαζόταν 4 χρόνια με την ομάδα της ΑΕΚ, μαγειρεύοντας για τους ποδοσφαιριστές - μέσα από τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό με την ομάδα, γεννήθηκε η επιθυμία να εργαστεί και στο εξωτερικό. Έκτοτε έφυγε για Βρυξέλλες όπου διέμεινε για 3 χρόνια και εργάστηκε στο Hilton (1 αστερι Michelin), στο Le chalet de la foret (2 αστέρια Michelin) και στο Rouge tomate (1 αστερι Μichelin).

Μετά από τρία χρόνια επέτρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε στο Aristi mountain resort. Το 2014 ξεκίνησε η συνεργασία με το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ και στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας κατακτήθηκε το δεύτερο παγκόσμιο βραβείο σε διαγωνισμό της deliverance!

Το 2016 εργάστηκε στο 2ΜΑΖΙ των Αθηνών, στο Clap ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στο Concealing Εlakati στην Ρόδο και στο Porto Karras στο clap by the sea (Χαλκιδική).