
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποιήσεων, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Διάρκεια:
18 εβδομάδες • 10 ώρες / εβδομάδα. Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα.Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη γαστρονομία.
Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή γαστρονομία μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνης.
Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη μαγειρική τέχνη και επεξεργάζονται τις διαφορετικές κουλτούρες βασικών εδεσμάτων. Οι σπουδαστές έχουν ενεργό ρόλο όχι μόνο στο πρακτικό σκέλος, αλλά και στο ερευνητικό πλαίσιο που θα προκύψει.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Θεματικές Ενότητες
- Γνωριμία με τις σύγχρονες τεχνικές γαστρονομίας
- Παρασκευές με τη μέθοδο sous-vide
- Αφύγρανση και κρύο κάπνισμα
- Ζελατινοποιήσεις - Espuma
- Ώσμωση σε μορφή κενού αέρος (Vacuum)
- Χρήση των πρώτων υλών μοριακής γαστρονομίας
- Τεχνική κενού αέρος (Vacuum) σε roner
- Ξηρός πάγος – instant ice creams
- Degustation menu
- Restaurant desserts
- Food styling
- Photo shooting, editorial & social media
- Διεθνής γαστρονομία – Γεωγαστρονομία πρώτων υλών
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΔΕΛΤΑ 360 διαθέτει την καταλληλότερη υλικοτεχνική υποδομή για την ολοκληρωμένη εκπαίδευση των καταρτιζομένων, με όλο το σύγχρονο εξοπλισμό που κρίνεται απαραίτητος για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου προγράμματος:
- Vacuum
- Pacojet
- Thermomixer
- Roner
- Smokers
- Blastchillers
- Ice cream makers
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Γαστρονομίας προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360 και απευθύνεται σε:
- Απόφοιτους τμημάτων Επισιτισμού 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
- Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Επισιτισμού
- Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
NEA
-
Η Φιλοσοφία στησίματος ξενοδοχειακού μπουφέ από τους Executive Chefs του Ομίλου Mitsis Hotels
-
RAW: Ο executive chef Arnaud Bignon εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του!
-
360 Seminar: Η φιλοσοφία του στησίματος και της οργάνωσης ενός ξενοδοχειακού μπουφέ
-
360 Seminar: Η φιλοσοφία του στησίματος και της οργάνωσης ενός ξενοδοχειακού μπουφέ
-
360 Seminar: Rich ... and rice!
-
360 Seminar: Έμπνευση στη διατροφή - Δημιουργία στη γεύση, στην Αθήνα, Σταδίου 26!