Γευστικό ταξίδι στην Πελοπόννησο από τον τομέα Γαστρονομίας!

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο από τον τομέα Γαστρονομίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές Μαγειρικής του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 Θεσσαλονίκης, με θέμα "Η γεωγαστρονομία της Πελοποννήσου στο fine dining".

Γευστικό ταξίδι στην Πελοπόννησο από τον τομέα Γαστρονομίας!
PHOTO GALLERY

O Executive Chef του βραβευμένου ξενοδοχείου Kinsterna και του εστιατορίου Sterna, Γιώργος Χάψας, παρουσίασε μια σειρά εξαιρετικών πιάτων με πρωταγωνιστές τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου: Σούπα σελινόριζας με σιφόν παρμεζάνας, Κρέμα πατάτας, Μπαρμπούνι με κίτρινη πιπεριά και τσορίθο, Μοσχάρι Simeji Μελιτζάνα, Σιφόν Καφέ.

Οι συνταγές παρουσιάστηκαν βήμα βήμα και το τελικό αποτέλεσμα εντυπωσίασε τους συμμετέχοντες, με τα εστιατορικά πιάτα να κλέβουν την παράσταση με τη γεύση τους και την εμφάνιση τους.

Ο διακεκριμένος chef εξήγησε στους παρευρισκόμενους τη φιλοσοφία του Foraging, δηλαδή της τέχνης της συγκομιδής καρπών (από άγρια χόρτα, φρούτα, λαχανικά και βότανα μέχρι μανιτάρια και ρίζες) απευθείας από την πηγή τους, την ιδανικότερη περίοδο προς κατανάλωση.

Το σεμινάριο παρουσιάστηκε ζωντανά και διαδικτυακά, με πλήθος σπουδαστών από όλες τις δομές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360, αλλά και εξωτερικό κοινό να παρακολουθούν με ενδιαφέρον την εκτέλεση των συνταγών.

To STERNA, Kinsterna Hotel Πελοπόννησος έχει βραβευτεί με FNL Best Awards 2020 & TOP NOTCH 2021 - Χρυσό Σκούφο Best Greek Hotel Restaurant / GOLD.