
Ειδικότητα: Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (Chef)
Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 50 βραβεία απέσπασε ο τομέας Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, έναn σημαντικό θεσμό που διοργανώνεται από την Ένωση Επαγγελματικών Μαγειρικής Ελλάδας και την ΔΕΘ – HELEXPO με την υποστήριξη της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων (Worldchefs).
Όπως σε κάθε διοργάνωση, έτσι και στη φετινή, το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κατάφερε να πρωτοστατήσει στην κούρσα των βραβείων και να αποσπάσει τον τίτλο «ΔΕΘ-HELEXPO» - Κορυφαία Σχολή.
Ο 12ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης διοργανώθηκε στο πλαίσιο της 31ης Διεθνούς Έκθεσης Detrop και της 8ης Oenos, στις 17-20 Φεβρουαρίου 2023, στο Περίπτερο 16 της ΔΕΘ – HELEXPO. Οι σπουδαστές Μαγειρικής και Αρτοποιίας - Ζαχαροπλαστικής διαγωνίστηκαν σε 27 κατηγορίες και ανάμεσά στους πολλούς νικητές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 κορυφαίες διακρίσεις απέσπασαν η Ευαγγελία Μαλαματά κατακτώντας το Βραβείο «Μοναχός Επιφάνειος» - Κορυφαίος μαθητής Chef Vegeterian και ο Ιωάννης Νουρής κατακτώντας το Βραβείο «Θεσσαλονίκη Πόλη της Γαστρονομίας» - Κορυφαίος Chef στην κατηγορία «Παραδοσιακό Ελληνικό Πιάτο».
Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συγχαίρει όλους τους σπουδαστές που συμμετείχαν για τον επαγγελματισμό και τη δημιουργικότητα που επέδειξαν.
Συγχαρητήρια και ιδιαίτερες ευχαριστίες στoυς εκπαιδευτές - Chef, που στάθηκαν στο πλευρό των σπουδαστών, καθοδηγώντας και εμπνέοντας τους!
Αναλυτικά οι ομαδικές διακρίσεις:
- Κατηγορία School of the Year (3 πιάτα): Χρήστου Αργύριος - Γεώργιος – Δαριώτη Ευδοκία – Χατζησυμεωνίδου Χρύσα – P2
- Παρασκευόπουλος Βασίλειος – Πάσιος Άγγελος Ηλίας Β10
- Ποτουρίδης Γιώργος – Στοϊδης Αναστάσιος Β10
- Σάρκα Άντζελα – Νονιάδου Γκαγιανέ Β10
Ατομικά:
- Bacucu Kristo – Pork Dish
- Vionel Briskai – Poultry
- Ανδρεαδάκη Ευτέρπη Ελευθερία – Salad with combination
- Αλιμπινίση Καλλιόπη – Traditional Greek dish
- Απαζίδου Άννα – Restaurant desert
- Αργύρης Παντελής – Traditional Greek dish
- Δελβέτογλου Πασχαλίνα Μαρία – Restaurant desert
- Ιμάκου Ελεάνα – Pasta dish
- Ιντζεσίλογλου Πάρης – Lamp
- Κάγιο Έρη – Risotto dish
- Καρυπίδης Άγγελος– Sustainable Seafood – Seabass
- Κατσικά Δέσποινα - Restaurant desert & Student Pastry Chef of the Year
- Κλεισιάρη Γεωργία – Restaurant desert
- Κουπρισιώτη Αικατερίνη – Salad with combination
- Κτώρη Γεωργία - Sustainable Seafood – Seabass
- Λινίκος Κωνσταντίνος – Salad with combination
- Μαγκλή Μαρία – Pork Dish
- Μακρής Παύλος - Sustainable Seafood – Seabass & Vegeterian
- Μαλαματά Ευαγγελία - Sustainable Seafood – Seabass – Vegeterian & Student Chef of the Year
- Μανασβίλι Άννα Νανά – Pasta dish
- Μοντεσάντου Άννα – Pasta dish
- Νούρης Ιωάννης – Traditional Greek dish
- Πατσογιάννη Μαρία – Restaurant desert & Student Pastry Chef of the Year
- Πιτσούνης Ελευθέριος - Risotto dish & Pork Dish
- Ράπτη Μαριάννα - Vegeterian
- Σαββίδης Στέλιος – Poultry
- Σαλτίδης Ιωάννης – Lamp
- Σαμψωνίδης Παναγιώτης – Χρυσοβαλάντης - Risotto dish
- Σάρκα Άντζελα - Risotto dish
- Σουρδης Σταμάτης - Restaurant desert & Student Pastry Chef of the Year
- Σύρος Δημήτριος – Pasta dish
- Τζέγκας Μιχάλης – Lamp
- Τοπαλίδης Μάριος – Lamp
- Τσιγκάκη Μαριάμ – Restaurant desert & Salad with combination
- Φωτίου Ειρήνη Restaurant desert & Student Pastry Chef of the Year
- Χαντζαρίδου Κλεονίκη – Vegeterian
- Χαριτάκη Βασιλική – Wedding Cake
- Χατζίδης Νικόλαος - Sustainable Seafood – Seabass – Vegeterian & Student Chef of the Year
- Χολέβας Θωμάς – Pork Dish
- Χριστοδούλου Μαρία – Restaurant desert
- Χριστοδούλου Ραφαήλ – Salad with combination
Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 συνεχίζει μια μακρά παράδοση που ξεκινά το 1998 στη δημιουργία επαγγελματιών μαγείρων και αποδεικνύει για άλλη μια φορά την κορυφαίας ποιότητας κατάρτιση που παρέχει στους σπουδαστές.