Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° στην έκθεση HORECA

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° στην έκθεση HORECA

Ρεπορτάζ: Γεωργία Νάκου, σπουδάστρια Τομέα ΜΜΕ & Ήχου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φιλοξενία του τομέα μαγειρικής, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Ιωαννίνων στο Gastronomy Forum, της έκθεσης HORECA σε συνεργασία με διακεκριμένους chef της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Χορευτικό σύλλογο Χ.Ο.Ι. και την Γ.Γ. Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης «Γαστρονομική ταυτότητα – Ήπειρος» οι κύριοι Αναστάσιος Τόλης και Δότσιος Άδαμος μίλησαν για την Ήπειρο, την τοπική κουζίνα, με τις πίτες της να ορίζουν το σήμα κατατεθέν της. Επίσης, αναφέρθηκαν στις ξεχωριστές γεύσεις και τα προϊόντα της. Μαζί με τη σπουδάστρια ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360° Ιωαννίνων Χριστίνα Υμεραλιλάι έδειξαν το άνοιγμα του φύλλου της πίτας και τα μυστικά που την κάνουν να διαφέρει. Ο μεγάλος chef Έκτορας Ιωάννου τόνισε πόσο εύπορος τόπος είναι η Ήπειρος, όπου από βουνό και θάλασσα παράγει πολύ ποιοτικά προϊόντα όπως, το αυγοτάραχο του Αμβρακικού, η ελιά και το ελαιόλαδο και το εξαιρετικό κρασί της Ζίτσας. «Στην κρίση δημιουργούνται ευκαιρίες» ήταν αξιοσημείωτα λόγια του κυρίου Ιωάννου.

Την αποστολή συνόδευσαν χορευτές του συλλόγου « Χ.Ο.Ι», οι οποίοι ντυμένοι με τις παραδοσιακές φορεσιές των Ιωαννίνων μοίρασαν στο κοινό τις πίτες που δημιούργησαν οι μαθητές και οι καθηγητές της σχολής.

Ακόμη, έφτιαξαν πιάτα με κύρια συστατικά, τοπικά προϊόντα της Ηπείρου, όπως το καπνιστό χέλι και το αυγοτάραχο του Αμβρακικού.

Μετά το τέλoς της εκδήλωσης ο πρώην πρόεδρος του Chef’s club Ελλάδας κ. Αναστάσιος Τόλης δήλωσε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα και τόνισε την αναγκαιότητα ανάδειξης των τοπικών προϊόντων: «Εμένα με ενδιαφέρει πολύ, πως να αναδείξουμε τοπικά προϊόντα! Επιλέγουμε κάποια προϊόντα και σύμφωνα με τη γαστρονομία, τις νέες τεχνικές και βάζοντας πινελιές τοπικές προσπαθούμε να έχουμε γεύσεις με αναμνήσεις στο τελικό αποτέλεσμα και σίγουρα να γίνεται αποδεκτό».