Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην έκθεση Hotelia - Philoxenia 2021

Στο πλαίσιο της βιωματικής κατάρτισης οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Τουρισμού του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 έδωσαν το "παρών" στην μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της Θεσσαλονίκης.

Το ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 στην έκθεση Hotelia - Philoxenia 2021
PHOTO GALLERY

Οι σπουδαστές Γαστρονομίας και Τουρισμού έζησαν την εμπειρία της Hotelia - Philoxenia 2021 συμμετέχοντας ενεργά στις εκδηλώσεις - γευστικά ταξίδια Greek Breakfast = Tasteful Hospitality, που διοργάνωσε η εταιρία Chef Stories στο πλαίσιο της έκθεσης. 

Πραγματοποιήθηκαν 8 εκδηλώσεις, με περισσότερους από 400 επισκέπτες συνολικά, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν 20 εδέσματα από τον Chef Γιώργο Ψύλλο και την ομάδα του, με εξαιρετικά καινοτόμα προϊόντα 14 βραβευμένων παραγωγών σε ένα μοναδικό dining area.

Οι σπουδαστές Μαγειρικής ήταν παρόντες καθ' όλη τη διάρκεια του 3ημέρου πλαισιώνοντας τον chef στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ οι σπουδαστές Ξενοδοχειακών είχαν την ευκαιρία βιωματικού μαθήματος στην αυθεντική Ελληνική φιλοξενία. 

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους οι σπουδαστές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις παγκόσμιες τάσεις της γαστρονομίας, που ενισχύθηκαν κατά την περίοδο της πανδημίας, το ενδιαφέρον για τροφές υψηλής διατροφικής αξίας που συμβάλλουν στη προσωπική φροντίδα, την τοπική ταυτότητα και τη διαφάνεια τόσο στον τρόπο παραγωγής όσο και προέλευσης των προϊόντων, την ανάγκη για προσφορά προτάσεων ειδικής διατροφής και plant based προϊόντων, αλλά και τις εναλλακτικές μορφές συσκευασίας και παρουσίασης.