
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποιήσεων, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


Διάρκεια:
18 εβδομάδες • 10 ώρες / εβδομάδα. Όλα τα μαθήματα είναι εργαστηριακά και πραγματοποιούνται σε ολιγομελή κλειστά τμήματα.Οι σύγχρονες απαιτήσεις του επαγγέλματος του Pastry Chef επιτάσσουν τη διαρκή επιμόρφωση ενός επαγγελματία στον παρόντα κλάδο. Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ 360 αποτελεί ένα πρόγραμμα σπουδών, το οποίο ξεπερνά τα όρια της κλασικής διετούς φοίτησης βασιζόμενο στην εκμάθηση των πλέον σύγχρονων τεχνικών και τάσεων στη ζαχαροπλαστική.
Ολοκληρώνοντας την παρακολούθηση του προγράμματος, ο καταρτιζόμενος θα είναι σε θέση να προσεγγίζει την κλασική και διεθνή ζαχαροπλαστική μέσα από τη σύγχρονη εξέλιξη της ίδιας της τέχνη.
Οι καταρτιζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν Διεθνή Πιστοποίηση από αναγνωρισμένους φορείς πιστοποιήσεων, κάνοντας αυτόματα level up στο επίπεδο εκπαίδευσης και στις επαγγελματικές προοπτικές τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ
Μέσα από τις θεματικές ενότητες του Προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι αναλύουν σε πρακτικό επίπεδο τις σύγχρονες εφαρμογές πάνω στη ζαχαροπλαστική τέχνη.
- Σύγχρονες τεχνικές επεξεργασίας σοκολάτας (τεχνικές στρωσίματος, decor, χρήση λιποδιαλυτών χρωμάτων, εφαρμογές σοκλάτας και βούτυρο κακάο, bonbons με γεμίσεις κλπ).
- Αμερικάνικου τύπου τούρτες
- Ευρωπαϊκού τύπου τούρτες, τάρτες, ατομικά επιδόρπια
- Viennoiserie (κρουασάν, μπριός, σφολιάτα κλπ.)
- Εισαγωγή και Χρήση texturas στη ζαχαροπλαστική τέχνη (fruit gel, coulis, compote, γενικές εφαρμογές με πηκτικά μέσα, χρήση σταθεροποιητών κλπ.)
- Εισαγωγή στη μοριακή γαστρονομία: χρήση σύγχρονων μηχανημάτων (Thermomixer, Roner, Vacuum, Siphon, Smoker, Αφυγραντήρας, Αποξηραντής)
- Εισαγωγή στα εστιατορικά επιδόρπια (φιλοσοφία των εστιατορικών επιδορπίων, τεχνικές στησίματος)
- Φιλοσοφία του Degustation Menu (pre-dessert, dessert, mignardises)
- Τεχνικές sorbet και παγωτού
- Γαλλικές παρασκευές: soux, éclair, macaron
- Από τη θεωρία στην πράξη: παρουσίαση παρασκευών από τους σπουδαστές
ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ
Το Ετήσιο Πρόγραμμα Σύγχρονων Τεχνικών Ζαχαροπλαστικής προσφέρεται κατ' αποκλειστικότητα από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΔΕΛΤΑ 360° και απευθύνεται σε:
- Απόφοιτους τμημάτων Αρτοζαχαροπλαστικής 2ετούς φοίτησης Δημοσίων και Ιδιωτικών Σχολών
- Απόφοιτους Τεχνικών Σχολών και Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών Ζαχαροπλαστικής
- Επαγγελματίες που επιθυμούν να αναπτύξουν τις γνώσεις και τις δυνατότητες εξέλιξης τους
NEA
-
Η Φιλοσοφία στησίματος ξενοδοχειακού μπουφέ από τους Executive Chefs του Ομίλου Mitsis Hotels
-
RAW: Ο executive chef Arnaud Bignon εντυπωσιάζει με τις δημιουργίες του!
-
360 Seminar: Η φιλοσοφία του στησίματος και της οργάνωσης ενός ξενοδοχειακού μπουφέ
-
360 Seminar: Η φιλοσοφία του στησίματος και της οργάνωσης ενός ξενοδοχειακού μπουφέ
-
360 Seminar: Rich ... and rice!
-
360 Seminar: Έμπνευση στη διατροφή - Δημιουργία στη γεύση, στην Αθήνα, Σταδίου 26!